Cani-Clown

Een volledig nieuw project !

Sinds pasen 2005, heeft Comi-Clown een volledig nieuw project opgericht : een wekelijks bezoek van een clown die met zijn hond vergezeld is, en dit in de dienst kindergeneeskunde.

“Mouche” is onze eerste Cani-Clown. Het is een gemengde rashond labrador – griffon.  Waarom een hond in het ziekenhuis ? Zoals iedereen het weet, is de hond de beste vriend van de mens. De hond brengt een gevoelscontact aan de kinderen. Het bezoek van de Cani-Clown heeft eveneens een pedagogisch doel : inderdaad, de clown leert de kinderen hoe zich gedragen met een hond en legt hun de behoeften van een hond uit.

De hond is geen teddybeer noch een speelgoed. Comi-Clown werkt samen met ziekenhuizen, huisdierenkapper, dierenartsen en personen met een sympathiek en mooie hond, die niet bang is van onbekende gezichten.

Voor het project Cani-Clown werkt de vereniging met twee dierenartsen : Dokter Sophie Lefebvre en dokter Pascal Ittelet. Beiden houden zich bezig met het kiezen van de hond.

Ze hebben eveneens het programma opgesteld om aan de kinderen aan te leren.

Hoe Cani-Clown worden ?

Om ons Cani-Clown programma te kunnen bevorderen, zoeken wij achter vrijwilligers (mensen en honden) in alle regio van België, die Comi-Clown of Cani-Clown willen worden. De hond moet minimum 2 jaar oud zijn en moet de lessen van sociale vaardigheid Saint-Hubert gevolgd hebben en geslaagd zijn.   Een Cani-Clown mag een aardige mormel zijn en moet geen adelbrieven bezitten om aangenomen te worden.